En walk in closet bjuder på stil och förvaringsmöjligheter

En walk in closet bjuder på stil och förvaringsmöjligheter

20 juni, 2023 Av av Gert Sundqvist

Det har blivit allt mer populärt bland svenska bostadsägare att ha en walk in closet i bostaden. En sådan förvaringslösning för kläder och accessoarer är numera ett eftertraktat inslag i moderna bostäder. Dessa funktionella och snygga utrymmen gör det möjligt att förvara större mängder av kläder och accessoarer på ett och samma ställe. Samtidigt ger de dig också en avskild liten fristad där du kan klä på dig och göra dig redo för dagen.

Vad är en walk in closet?

En walk in closet är ett särskilt rum eller utrymme i bostaden som är helt och hållet avsett för förvaring av kläder, skor och accessoarer. Den skiljer sig åt från en traditionell garderob, som vanligtvis inte är särskilt djup och endast erbjuder ett begränsat förvaringsutrymme. Dessa klädkammare är istället större och rymligare, vilket gör att du rent fysiskt kan träda in i ett slags rum när du vill komma åt dina kläder och accessoarer.

Fördelarna med denna lösning för förvaring av kläder och accessoarer

Undrar du vilka fördelar det finns med att ha denna lösning för förvaring av kläder och accessoarer i din bostad? Till fördelarna hör:

  • Bättre förvaring och organisering. En mer fullfjädrad lösning för förvaring av kläder och accessoarer har såväl hyllor som klädhängare, lådor m.m. Detta gör att du kan organisera dina plagg på ett bättre sätt. Samtidigt gör denna lösning det också enklare för dig att hitta de föremål som du letar efter.
  • Ett personligt utrymme. En klädkammare som du kan gå in i ger dig ett slags personligt utrymme som du kan anpassa till ditt tycke och smak. Detta innebär att du kan skapa ett litet rum som återspeglar din stil och ger dig de förvaringsmöjligheter som du behöver.
  • Ökat fastighetsvärde. Om din walk in closet utformas på ett vettigt sätt kan den faktiskt bidra till att öka värdet på din fastighet. Detta då det anses vara något av en lyx som många potentiella köpare av bostäder gärna vill se i sina hem.
  • Minskad oreda. När du har ett särskilt utrymme för dina kläder och accessoarer kan du hålla resten av bostaden fri från oreda.