Ett bra val för ditt elavtal

23 januari, 2024 0 av webmaster

Fortum är en av de större elhandelsföretagen i Sverige och erbjuder både rörliga och fasta elavtal. Många funderar på om Fortum är ett bra val för sitt elavtal. Här följer en genomgång av för- och nackdelar med Fortum.

Prisvärt med rabatter för nykunder

Fortum brukar ha bra rabatter för nykunder, vilket gör att de ofta har några av de lägsta elpriserna. De har nästan alltid någon kampanj med rabatt för nya kunder. Detta gör Fortum prisvärt för den som nyligen flyttat eller vill byta elbolag. Här finns en fortum recension.

Bra service vid byte av elbolag

När du väljer Fortum som nytt elbolag hjälper de till med bytet från ditt gamla elbolag. De ser till att säga upp avtalet, kontrollera uppsägningstider med mera så att du inte riskerar att bli dubbeldebiterad. Detta är en bra service som underlättar bytet.

Både rörligt och fast elpris

Fortum erbjuder både rörliga och fasta elavtal. Med ett fast elpris låser du priset under 12 eller 36 månader. Ett rörligt pris följer marknaden och kan variera från månad till månad.

Lågt påslag på rörligt avtal

På Fortums rörliga elavtal är påslaget endast 5,9 öre per kWh. Detta är bland de lägsta påslagen på marknaden och bra för dig som förbrukar mycket el.

Ingen bindningstid på rörligt avtal

Det rörliga elavtalet från Fortum har ingen bindningstid, vilket ger flexibilitet. Du kan när som helst säga upp avtalet med 2 månaders uppsägningstid.

Dyrare på fasta avtal

Fortums fasta elpriser brukar vara något dyrare än de rörliga priserna och även jämfört med andra elbolags fasta priser. Så för dig som vill ha ett fast pris kan det finnas bättre alternativ.

Månadsavgift utöver påslag

Fortum har en månadsavgift på 49 kronor utöver påslaget per kWh. Detta är i nivå med andra elbolag, men innebär en extra kostnad utöver själva elpriset.

Bra betyg och omdömen

Fortum får överlag bra omdömen och betyg från kunder. Många uppskattar det låga påslaget, rabatterna för nykunder och den goda servicen. Fortum brukar hamna högt i undersökningar över kundnöjdhet.

Sammanfattningsvis kan Fortum vara ett bra val för ditt elavtal, särskilt om du vill ha ett rörligt avtal med lågt påslag. Men jämför gärna med andra elbolag för att hitta det bästa erbjudandet.