Elmarknad.se hjälper dig att teckna ett förmånligt elavtal

Elmarknad.se hjälper dig att teckna ett förmånligt elavtal

25 juli, 2023 Av av Gert Sundqvist

Energibranschen i Sverige har förändrats en hel del under årens lopp. Detta gäller inte minst i takt med att digitala plattformar har dykt upp för att förenkla jämförelserna av abonnemang. Ett exempel på en sådan plattform är elmarknad.se – en jämförelsesajt som har revolutionerat det sätt på vilket vi svenskar jämför elavtal. Genom att använda dig av deras verktyg för jämförelser kan du få hjälp att teckna ett mer förmånligt avtal.

Så kan du använda elmarknad.se för att teckna ett nytt elavtal

Det finns flera fördelar med att använda elmarknad.se när du jämför och tecknar ett nytt elavtal. För att göra detta går du tillväga på följande sätt:

  1. Besök sajten. Börja med att besöka deras användarvänliga webbplats. Deras plattform är utformad för att vara lättillgänglig och enkel att använda. Detta oavsett om du sedan tidigare är bekant med elmarknaden eller ej.
  2. Mata in din information. På startsidan kan du med fördel knappa in ditt postnummer. Genom att göra detta kan du snabbt och enkelt göra en jämförelse över de olika elbolag och elavtal som är valbara på din adress. Detta är ett viktigt led i strävan att teckna ett billigare avtal.
  3. Ange ytterligare information. När du har matat in ditt postnummer får du möjlighet att knappa in ytterligare information. Här ska du ange vilken typ av fastighet du bor i, hur hög din årliga elförbrukning är samt vilken typ av avtal du önskar. Du kan välja mellan att jämföra elavtal med fast pris, rörligt pris, timpris eller en kombination av rörligt och timpris. När detta är gjort går du vidare i processen.
  4. Läs igenom jämförelsen. Nu får du en jämförelse över de tillgängliga alternativen presenterad för dig. Kolla igenom listan för att se vilka elbolag du har att välja mellan samt vilka avtal som är aktuella för dig. Utifrån denna information kan du sedan fatta ett välgrundat beslut.
  5. Välj elavtal. När du är redo att välja elavtal går du vidare i processen med att byta elavtal. Du anger nu ytterligare information om dig själv och din adress. Sedan kan du välja datum för avtalsstart och så vidare samt slutföra processen.