Ett cykelställ för vägg är en platsbesparande lösning

21 februari, 2022 0 av webmaster

Är du en fastighetsägare eller dylikt som vill kunna erbjuda ett smidigare sätt att parkera cyklar? Eller är du kanske en cyklist som bor i en mindre bostad och vill kunna hitta mer effektiva sätt att stuva undan din cykel? Då är cykelställ vägg ett bra alternativ. Både när det gäller privata hushåll och gemensamma ytor, är väggfasta cykelställ någonting som kan underlätta stort.

För som de flesta cyklister är smärtsamt medvetna om är det frustrerande att ständigt behöva snubbla över cykeln. Den hamnar lätt i vägen om man inte kan ställa undan den på ett bra sätt.

Ställ cykeln i stället istället

Det finns flera anledningar till att du inte vill ställa, lägga eller luta din cykel när du ställer av den. Vi tänker framför allt på stöldrisken och risken att din cykel kommer till skada om den välter. Därför bör du ta för vana att ställa den i stället istället.

Idag finns det dock flera olika sorters ställ för cyklar. Vissa är vertikala och låter dig ställa av din cykel i ett lutande läge, med bakhjulet nedåt och framhjulet uppåt. Andra lösningar går istället ut på att hänga upp cykeln i taket i till exempel ett garage. Sedan har vi förstås de traditionella cykelställ för en eller flera cyklar, där du parkerar din cykel genom att placera framhjulet i stället.

Men är dessa ställ verkligen den ultimata lösningen för dig som vill skapa en smidig cykelparkering? Eller kan det kanske finnas smidigare lösningar där ute för dig som vågar tänka lite grann utanför lådan?

Fördelarna med att välja ett cykelställ för vägg

Ett cykelställ för vägg är en bra lösning för dig som vill kunna montera ett ställ för cyklar på ett väldigt platsbesparande sätt. Det finns flera fördelar med att montera stället på väggen. Vilka dessa är går vi igenom i denna artikel!

  • En väggmonterad lösning är snygg och stilren.
  • Cykelställ av detta slag låter dig att låsa fast din cykel i stället, precis som om det vore monterat på marken.
  • Denna lösning kan med fördel kombineras med andra andra lösningar och behöver inte använda som en solitär lösning.