Parkettläggning i barnrum

25 mars, 2021 0 av webmaster

Med parkettläggning i Lund infinner sig genast ett par frågor och funderingar för de flesta – Uffes Golvservice i Lund har sammanställt matnyttig information på sin hemsida som här presenteras i FAQ-form.

Parkettläggning som barnfamilj – vad bör man tänka på?

Det finns ett par saker som man bör ha i åtanke när det gäller parkettläggning i barnrum – företaget listar till exempel följande på sin hemsida:

 • Barn är som regel aktiva och golvet bör därför klara mycket fottrafik.
 • Golvet bör vara tåligt (till en viss grad) mot spill, smuts och slitage.
 • Golvytan bör inte vara alltför hård – för barnens bekvämlighet.
 • Det översta lagret är med fördel allergivänligt – genom att det inte drar till sig allergener.

Fördelar med parkettläggning i barnrum

Fördelar med parkettläggning i Lund.

 • Hållbart.
  Parkettgolv är generellt hållbara och tåliga. Även om det repas, så smälter det in naturligt i ytan, vilket gör det svårt att se reporna med blotta ögat.
 • Gör städningen enkel.
  Ett parkettgolv är enkelt att rengöra med dammsugare, mopp eller trasa. Detta till skillnad från exempelvis heltäckningsmatta och många andra lösningar. Som de flesta barnfamiljer är bekanta med kan det just i barnrummet uppstå en del spill och smuts på golvet.
 • Bekvämt.
  Parkettgolv är ofta varma och ganska mjuka. Det här gör det bekvämt för barnen att leka barfota, även när det är kallt utomhus.
 • Lätt att anpassa.
  Parkettläggning kan varieras och anpassas i oändlighet – till exempel vad gäller mönster, material och ytbehandling.
 • Snällt mot plånboken.
  Det finns en utbredd uppfattning om att parkettläggning innebär stora hål i plånboken. Så behöver dock inte vara fallet. Visserligen finns det slag som är dyra, men i många fall innebär det ungefär lika stora kostnader som med många andra populära golvtyper.

Är det miljövänligt med parkettläggning?

Enligt företaget är parkettläggning miljövänligt. De motiverar det med att golven bidrar till att sänka energiförbrukningen, samt att trä är ett förnybart material. Ytterligare en miljömässig för del är energiutvinning genom förbränning av golven – när de senare rivs ut. Allt som allt är trä ett naturligt material som kan passa utmärkt i barnrummet, och som är snällt mot både plånbok och planet.