Fönsterbyte – firma i Uppsala berättar genom FAQ

23 mars, 2021 0 av webmaster

För den som går i tankarna om fönsterbyte finns det en rad frågor som kan infinna sig – en etablerad firma i Uppsala har sammanställt en FAQ på sin hemsida. I den här texten tar vi med det viktigaste, så att du som är ny på ämnet kan få en snabb introduktion till vad det handlar om.

Så går ett fönsterbyte till enligt firman i Uppsala

Ett fönsterbyte kan innebära allt från att många hundratals fönster på en fastighets byts ut – eller enstaka på ett mindre hus. Processen börjar med att, åtminstone om man anlitar den här firman som utför fönsterbyte i Uppsala, en grundlig förbesiktning. Här tar man mått och ser över skicket på befintliga fönster och förutsättningar.

Efter att en förbesiktning har gjorts kan firman ge er en offert. Vid många andra hantverkararbeten är det vanligt att man tar in flera offerter och jämför dem innan man väljer att anlita någon. Så är möjligt att göra här också, men ha alltså i åtanke att en förbesiktning behöver göras för att en korrekt offert ska kunna ges. Välj gärna ett företag som ser till att skydda gångytor och fönster, samt planerar sitt arbete så de inte är i vägen för den som bor i lägenheten.

Hur lång tid tar det?

Ett fönsterbyte brukar ta ungefär mellan en och tre dagar enligt fönsterfirman i Uppsala. De jobbar även som så att de sätter upp en kontrollplan på insidan av entrédörren. På liknande sätt jobbar många andra firmor som arbetar med att byta fönster. Det är ett stort projekt som berör många personer, så vikten av god kommunikation och information är viktig för kundupplevelsen.

En faktor som spelar in i hur lång tid arbetet tar är säsongen. På vintern är det vanligt att man river ut ett par få fönster åt gången för att minimera tiden som kall luft kommer in till fastigheten. Vid riktigt kalla dagar kan en värmefläkt ställas in.

Vad kostar det?

Det finns ett antal faktorer som spelar in i prissättningen vid fönsterbyte. Till exempel:

  • Firmans timpriser.
  • Vilka nya fönster du väljer (kan skilja sig rejält i inköpspris).
  • Hur många fönster det är som ska bytas – det här är en av de största faktorerna.