Vilka funktioner har ett företagslarm?

21 november, 2021 0 av webmaster

Dagens larmsystem är långt mer avancerade än dom var för bara några år sedan och många företag väljer att skydda verksamheten med ett riktigt bra larm. Det finns speciella företagslarm som tagits fram, såklart för att vara så bra som möjligt, med olika funktioner och finesser. Läs mer om dessa här.

Basfunktioner i ett företagslarm

Exakt vilka funktioner ett företagslarm har kan såklart skilja sig beroende på leverantör men hos flera kan man välja dom funktioner som företaget har behov av. Några av dom vanliga funktionerna förklaras nedan:

  • Inbrottslarm – det råder kanske inga större tvivel om vad ett inbrottslarm har för syfte. Genom brytsensorer och vibrationsdetektorer kan man till exempel skydda dörrar och fönster från att brytas upp eller krossas. Skulle så ske går larmet och även om någon tagit sig in på annat sätt finns vanligen även rörelsedetektorer som kan aktivera larmet.
  • Driftslarm – en del företag kan ha behov av driftslarm och andra inte. Detta är en del av ett företagslarm som talar om att det är något fel på driften – kanske att en maskin har stannat eller har någon annan störning. Utan larm kan man drabbas av ekonomiska förluster men med larm kan man rycka ut snabbt för att åtgärda problemet under dygnets alla timmar.
  • Brandlarm – brandlarm är en självklar del av ett företagslarm hos dom flesta som har ett. Har man ett larm kopplat till larmcentral så kommer även brandlarmet att kopplas dit – så att rätt hjälp kan skickas ut.

Andra larmfunktioner

Ett företagslarm kan som sagt byggas och skräddarsys efter behov, vara både enkelt och avancerat med några eller flera av dom ovan nämnda funktionerna. Det kan rent av kännas svårt att veta vad man skulle kunna ha behov av och inte – men man kan få bra hjälp att skräddarsy ett system hos dom olika leverantörerna.

Andra larmfunktioner som en del företag har är till exempel överfallslarm. Detta är vanligt hos företag där ensam, – och nattarbete förekommer, samt på arbetsplatser där man hanterar mycket kontanter eller av annan anledning löper stor risk att bli utsatt från rån, hot eller andra brott. Kamerabevakning är också en vanlig del av dagens moderna larmsystem och även här kan man anpassa både antal och funktioner efter företagets behov.