Är det lönt att anlita en flyttfirma i Mölndal?

20 april, 2021 0 av webmaster

Är det dags att byta boende i Mölndal? Är det värt att anlita en flyttfirma eller bör du genomföra flytten själv?

Innan något avfärdas som ”för dyrt” är det viktigt att veta vad det kostar. Allt för många sliter hårt under flyttdagen enbart eftersom de tror att det kostar betydligt mer att få hjälp än vad det egentligen gör. RUT-avdraget innebär att flytthjälpen blir 50 % billigare och genom att personalen på en flyttfirma är erfarna av flyttar brukar det gå betydligt snabbare än om privatpersoner genomför flytten. Börja alltså med att kontrollera förutsättningarna. Kontakta ett par flyttföretag i Mölndal, eller i städer i närheten. Det kan även vara smart att i förväg bestämma sig för vad det får kosta – med andra ord vad det är värt att slippa bära allt själv.

KOSTNAD – Vad kostar det att flytta själv?

Vad det kostar att anlita en flyttfirma i Mölndal får sedan ställas mot vad det kostar att flytta själv. För gratis är det aldrig.

  • Inköp av material
  • Hyra av släpvagn eller lastbil
  • Bensin
  • Ska mat bjudas till alla som hjälper till?

Självklart blir det billigare att hyra ett släp själv och genomföra flytten. Men hur mycket billigare?

VAD INGÅR – Inte bara arbetskostnad…

Det är lätt att enbart se på kostnaden – utan att se vad man får för denna summa. För det handlar inte bara om att få hjälp med själva flytten. En flyttfirma har kompetens, erfarenhet och försäkring. Skulle något gå sönder täcker firmans försäkring. Vad händer om en kompis bär en dyr vas som sedan tappas i golvet på väg upp till nästa lägenhet? Vem ska ta ansvaret och betala? Vems försäkring ska utnyttjas?

Är en mix en lösning?

Olle ska genomföra en flytt från Mölndal till Ulricehamn. Han vill hålla nere priset så mycket som möjligt och jämför först offerter från flera flyttföretag. Han tycker fortfarande att det blir för dyrt men inser samtidigt att han verkligen behöver hjälp med vissa moment. Detta exempelvis som att flytta hans piano. Han väljer därmed en mix mellan att flytta själv och flytta med flyttfirma. Han flyttar det han kan själv och spar därmed tiden som flyttgubbarna annars behövt arbeta. De får sedan utföra de tunga lyft som Olle inte vill utsätta sina vänner för.