KBS – hyr ut byggnadsställningar

21 april, 2021 0 av webmaster

KBS (Kungälvs Byggnadsställningar) startade 2011 och var då ett renodlat bemanningsföretag. Sedan dess har företaget utvecklats och hyr ut byggnadsställningar i Trollhättan, Vänersborg, och Uddevalla samt flera övriga städer.

Använder Pluseight systems

Byggnadsställningar finns i ett par olika system. KBS har valt att arbeta med Pluseight systems (+8) utifrån att detta system levererar:

  • Flexibilitet
  • Kraftig styrka
  • Säkerhet
  • Stabilitet

Detta är ett av de vanligaste systemen på byggnadsställningar i Sverige.

Alltid med rätt kompetens och rätt personal

När privatpersoner hyr byggnadsställningar är det vanligt att de själva väljer att montera dessa. När företag hyr är det däremot mycket vanligt att även montering beställs. Det handlar både om betydligt större ställningar och att företag har en tidsram att förhålla sig till. För att säkerställa hög säkerhet har personalen på KBS utbildning inom området från STIB.

Byggnadsställningar och bemanning i Trollhättan

I Trollhättan erbjuder KBS tjänster inom två olika områden:

Bemanning inom bygg och konstruktion
Att KBS började som ett bemanningsföretag märks genom att de fortfarande kan hyra ut personal inom byggnation och konstruktion. På hemsidan nämns att uthyrning av personal exempelvis finns inom måleri, snickeri och förstås ställningsmontörer.
I vissa fall har företag egna byggnadsställningar men vid montering eller nedmontering behövs extrapersonal som därmed snabbt kan ordna detta. Vid dessa tillfällen kan det hyras hos KBS.

Byggnadsställningar
Det KBS idag främst förknippas med är just ställningar. Det kan gälla till allt från fasadrenovering på en fastighet på sex våningar till en takrenovering på en villa.

Pris på offert

Det finns företag i Trollhättan som hyr ut byggnadsställningar mot ett fast pris. I dessa fall handlar det ofta om relativt små ställningar (främst till privatpersoner) och utan montering. Vid större projekt är det så många olika parametrar som väger in i priset att en offertförfrågan behöver ske. Det är även på detta sätt som KBS ger pris på uthyrning, montering, nedmontering, transport osv. av ställningarna.

Exempel på arbeten som utförts

På hemsidan visas ett par exempel på arbeten som utförts. Framförallt visas fastigheter upp från Trollhättan, Lysekil och Uddevalla som kunderna kan känna igen. Exempel:

  • Hyresfastigheter i Landalabergen
  • Bostadsrättsförening i Lysekil
  • Lysekil sjukhus
  • Allmänt väderskydd (för att påvisa hur skydd kan byggas för arbete även under regn)
  • Fastigheter i Tornstaden